Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

Akné a strie - ako na ne? (autor: Jenny Logan DNMed.)

Akné a strie - ako na ne? (autor: Jenny Logan DNMed.)

Akné a problematická pleť? Problémy, ktoré trápia dnešných teenagerov. 

Prinášame Vám zaujímavý článok od výživovej poradkyne Jenny Logan DNMed:

Moja dcéra má 14 rokov a neprestáva ma prekvapovať, že je stále radosť tráviť s ňou čas. Je tu však niečo, čo trápi nielen ju a mnohých iných teenagerov - akné.  Ja sama si veľmi živo pamätám z mojich vlastných teenagerských rokov tú úzkosť, výkyvy nálady, nepokoj, obavy.

Jedným z najbežnejších problémov spojených s týmto obdobím je problematická pleť.

Akné je problémom mnohých a spôsobuje veľké stresy v dobe, keď je výzor pre mladého človeka tak veľmi dôležitý. V nasledujúcich pár blogoch sa pozrieme na rôzne aspekty týkajúce sa zdravia teenagerov a na prírodné produkty, ktoré by týmto problémom mohli pomôcť. 

Iným problémom sú jazvičky na pokožke, ktorá veľmi rýchlo rastie - strie. Tvoria sa na chrbte rýchlo rastúcich chlapcov ale tiež na stehnách a brušku dievčat, z ktorých sa v tomto období rýchlo stávajú mladé ženy. Netreba zúfať, je tu pár vecí, ktoré môžu pomôcť pri prevencii ale aj pri ošetrení už vzniknutých problémov. 

Strie - ideálne je im predchádzať, lebo sa veľmi ťažko odstraňujú.. na ošetrenie už vzniknutých strií idelálne používame olej s vysoým obsahom vitamínu E. V čase rýchleho rastu dbáme na každodenný prísun zinku, pretože v období puberty a sexuálneho dozrievania, a to najmä u chlapcov, ho telo potrebuje najviac.

Práve u jednotlivcov s výraznými zmenami na pokožke boli zaznamenané nízke hladiny tohto vitálneho minerálu. Teenagerom by teda mohol veľmi pomôcť zvýšený prísun zinku v kritickom období dozrievania.

Prevencia a liečba akné u teenagerov

Aj tu je zinok jeden z najdôležitejších minerálov, ktorý je dobré zaradiť do výživy, ak sa chceme zbaviť problémov s pleťou. 

Druhý dôležitý prvok je chróm, ktorý pomáha vyrovnávať hladinu krvného cukru a predchádzať tak jeho výkyvom. Mnoho teenagerov sa často “dopuje” maškrtami plnými rafinovaného cukru a vôbec jedlami, ktoré spôsobujú náhle zvýšenie cukru v krvi ( hovoríme o glykemickom indexe, ktorý si strážia najmä diabetici, ale nebolo by na škodu sa tomu povenovať aj keď dané problémy nemáme ) Práve náhle zmeny krvného cukru však provokujú vznik nepríjemných kožných vyrážok, a preto minerál chróm môže byť veľmi nápomocný našej snahe o čistú pleť bez akné.

Ďalšou zaujímavou položkou na zozname prevencie akné sú dobré baktérie obsiahnuté v probiotických jedlách a prípravkoch. Možno sa to zdá zvláštne - veď každý si spája baktérie hlavne s trávením. Lenže výskumy v tejto oblasti stále viac spájajú zdravý tráviaci trakt so stavom a výzorom pokožky a s celkovým zdravotným stavom vôbec.

Kľúčové kmene baktérií pôsobiace hlavne proti akné sú Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum a Lactobacillus  reuteri.

Bolo dokázané, že špeciálne tieto 3 kmene priamo zabraňujú rozmnožovaniu patogénnej (choroboplodnej) baktérie Propioni bacterium acnes, ktorá vyvoláva teenagerské akné.

Užívanie týchto 3 probiotických kmeňov  spolu so zinkom a chrómom je ideálna kombinácia na prevenciu a liečbu pleťových problémov. Pomáha teenagerom znovu sa cítiť dobre vo svojej koži :-)

                 CHCEM KÚPIŤ

Kto je Jenny Logan DNMed.?

Jenny je výživová poradkyňa, ktorá pôsobí v odbore zdravej výživy a prírodnej medicíny viac ako 20 rokov. Jenny pracovala ako predajkyňa, školiteľka a študovala nutričnú medicínu a psychológiu.

Posted on 31.08.2018 Odporúčania lekára - články... 0 3145

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať