Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

IMUNITNÝ SYSTÉM A PROBIOTIKÁ-MUDr.Pavel Malovič, Phd.,PHM.

IMUNITNÝ SYSTÉM A PROBIOTIKÁ-MUDr.Pavel Malovič, Phd.,PHM.

IMUNITNÝ  SYSTÉM  A PROBIOTIKÁ  alebo  VŠETKO  SO  VŠETKÝM  SÚVISÍ   

Probiotické kultúry sú telu vlastné kmene mikroorganizmov (najmä laktobacily, bifidobaktérie, prípadne ďalšie druhy mliečnych baktérií, ale aj niektoré huby), ktoré sa za normálnych okolností vyskytujú v tráviacom trakte človeka. Majú dôležitú úlohu pri ochrane ľudského zdravia, posiľňovaní obranyschopnosti organizmu a tiež pri udržiavaní normálnej funkcie žalúdka aj čriev.

Ich najväčšie množstvo sa nachádza v hrubom čreve, kde vytvárajú akési špecifické zoskupenie – takzvanú bakteriálnu črevnú mikroflóru, ktorá - keď je udržiavaná zdravá a nenarušená, podporuje správne spracovanie a trávenie požitej potravy. Tým sa zvyšuje využiteľnosť životne dôležitých minerálov a stopových prvkov prijímaných stravou, ako aj samostatná tvorba niektorých vitamínov. Okrem správne zloženej výživy môžeme probiotiká kultivovane prijímať aj v podobe overených potravinových doplnkov.

Súčasný civilizačný rozmach, súvisiaci s veľmi častou konzumáciou nekvalitných potravín, však nie celkom praje udržovaniu vnútornej stability nášho črevného ekosystému, ktorý je miestom najväčšieho rozsahu konfrontácie imunitného systému s rizikovými zložkami výživy. To negatívne ovplyvňuje nielen pochody trávenia, ale aj účinnú efektivitu vstrebávaných látok. Zároveň sa oslabuje obranyschopnosť organizmu – imunita, ktorá vo vysokej miere závisí od množstva a kvality probiotických kultúr. Každý probiotický mikroorganizmus disponuje odlišným vplyvom na imunitné mechanizmy svojho hostiteľa. Preto je dôležitá ich nerušená komplexná spolupráca, vyúsťujúca do kompletnej ochrany pred škodlivinami.  

Vedci vykonali viacero výskumov imunitnej kondície organizmu v súvislosti s výskytom probiotík a vo vzťahu k alergickým ochoreniam aj  precitlivelosti na jednotlivé zložky potravín, liekov, ovzdušia a zvieracích jedov (hmyz, hady). Vo výsledkoch preukázali pozitívne účinky dlhodobého užívania  probiotických doplnkov výživy na výrazné posilnenie celkovej obranyschopnosti, čo má v množstve prípadov za následok zmiernenie alergických prejavov, ale aj dôslednejšie predchádzanie vzniku alergií u osôb s predispozíciami na tieto ochorenia. Rovnako tak dokázali, že dostatočný príjem probiotík je dobrým preventívnym faktorom najmä v obdobiach prechodného poklesu imunitnej kvality, obzvlášť v „nestabilných“ obdobiach roka – september až november, február až apríl.    

Počet probiotických kultúr klesá s pribúdajúcim vekom a je potrebné ich dopĺňať. Dôležitý je výber, ale aj /a/ kombinácia vhodných, klinicky overených probiotických mikroorganizmov, ktoré sú odolné alebo kapsulou chránené pred žalúdočnými a tiež žlčovými kyselinami a enzýmami počas transportu do črevného traktu. A tak - keďže nie je probiotikum ako probiotikum, preparáty si treba vybrať správne podľa ťažkostí, respektíve diagnózy, kvôli ktorej hodláme probiotické kultúry konzumovať. Pri výbere je vhodné uprednostňovať vedecky overené produkty, ktoré majú definované zloženie, sú upravené do vhodnej liekovej forme a nie je ich potrebné skladovať neustále v chladničke. Preto je vhodné poradiť sa s lekárom, v tomto prípade najlepšie so špecialistom - imunológom alebo alergológom.

 

Ba, 16.10 2017 pre Natures Aid                                                                            Pavel Malovič

 

NA ČO POMÁHAJÚ JEDNOTLIVÉ PROBIOTICKÉ KMENE?

  • Lactobacillus acidophilus uľavuje od bolesti žalúdka a pomáha pri hnačke, udržuje rovnováhu probiotických baktérií v čreve počas užívania antibiotík, pomáha pri trávení a absorpcii živín zo stravy a tiež pomáha pri intolerancii laktózy

  • Lactobacillus plantarum vylučuje prirodzene sa v tele vyskytujúce antibiotikum lactolin a je známy svojou schopnosťou viazať jednu z esenciálnych aminokyselín – lyzín, ktorá má pozitívny účinok v boji proti rôznym vírusom. Chráni základné živiny vitamíny a antioxidanty a eliminuje toxické zložky stravy. Veľmi dobre účinkuje  pri syndrome dráždivého čreva.

  • Lactobacillus casei zlepšuje trávenie a zmierňuje intoleranciu laktózy a prejavy zápchy, podporuje imunitu organizmu.

  • Lactobacillus reuteri sa nachádza v materskom mlieku, ničí množenie sa nebezpečných baktérií v ľudskom organizme.

  • Bifidobacterium bifidum produkujú octové a mliečne kyseliny, ktoré znižujú PH v čreve, a tým zabraňujú rozmnožovaniu nežiadúcich baktérií.

  • Bifidobacterium lactis podporuje obranyschopnosť organizmu, má schopnosť znižovať výskyt rôznych infekcií. Zmierňuje toxické účinky pšeničného gliadínu pri celiakii.

          Preukázané štúdiou Clin Exp Immunol. 2008 Jun Live probiotic Bifidobacterium lactis bacteria                      

          inhibit the toxic effects induced by wheat gliadin in epithelial cell culture.

       

Posted on 31.10.2017 by MUDr.Pavel Malovič, Phd.,PHM. Odporúčania lekára - články... 0 2336

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať