Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

Superpotraviny - MUDr. Pavel Malovič, PHD., MPH

Superpotraviny - MUDr. Pavel Malovič, PHD., MPH

Superpotraviny a ich využitie v zdravej výžive a pri detoxikácii organizmu

Názov superpotraviny (angl. superfoods) sa bežne používa pre úzku skupinu produktov s výnimočnými výživovými vlastnosťami. Super - potraviny majú obvykle mimoriadne vysoký obsah vitamínov, antioxidantov, zdraviu prospešných mastných kyselín, enzýmov či proteínov. V ideálnom prípade by bola vhodná ich konzumácia v podobe zrelých čerstvých plodov prírody. Problémom ale je, že od momentu ich zberu začínajú strácať svoju sviežosť aj vitalitu a obsah požadovaných živín sa v nich veľmi rýchlo znižuje. Super potraviny často pochádzajú z exotických oblastí a v priebehu transportu do požadovaného cieľa sa pomaly ale iste znehodnocujú. V obchodoch teda nenakúpime super potraviny v pôvodnej plnohodnotnej podobe a ich deklarovaný nutričný potenciál sa stráca a nespĺňa naše očakávania.

Aj z týchto dôvodov je vhodnejšia ich konzumácia v podobe práškov alebo špeciálnych vegetariánskych kapsúl – či už sa jedná o zmesi zmiešané z ovocia, zelených potravín a exotických húb alebo jedno - , či dvoj – zložkové substráty. Originálnymi technológiami spracované krátko po zbere si dokážu dlhodobejšie uchovať pôvodné vlastnosti a sú koncentrovaným zdrojom požadovaných látok, pre ktoré sa nazývajú super potravinami.

Niektoré z nich sa používajú hlavne na detoxikáciu (napríklad chlorella, spirulina, zelený jačmeň). Iné majú povzbudzujúce účinky a riešia hormonálne dysbalancie (maca).

Super potraviny sú vhodné pre každého! Obohatia paletu výživových doplnkov a vhodne doplnia každú diétu. Ich účinky ocenia rovnako športovci, vyťažení manažéri, ženy na materskej ako aj seniori. Sú veľmi obľúbené medzi ľuďmi, ktorí preferujú zdravú výživu, surovú stravu (raw food), vegetariánmi, vegánmi aj celiatikmi, diabetikmi či alergikmi.

Niektoré obľúbené komponenty produktov :

spirulina – modrozelená riasa má protivírusový účinok, zvyšuje imunitu aj tým, že zlepšuje črevnú mikroflóru.

zelený jačmeň – táto zelená potravina reguluje trávenie, obnovuje pleťové bunky, chráni pred srdcovocievnymi ochoreniami, dobré účinky aj na kožné ochorenia, akné, psoriázu.

klasický jačmeň – vďaka rozpustnej a nerozpustnej vláknine pôsobí priaznivo tráviaci trakt a na srdcovocievny systém. Zo všetkých obilnín sa najviac podieľa na znižovaní cholesterolu.

brokolica – je kráľovná medzi zeleninou. Ničí rakovinové bunky a posilňuje imunitný systém.

brusnice – svojím anti - mikrobiálnym účinkom sú zázrakom pre močové cesty, obsahujú aj veľa vitamínu C. Prevencia proti obličkovým kameňom. Chráni a posilňuje imunitu.

černice – pomáhajú v prevencii najmä proti vzniku rakoviny prsníka a rakoviny krčka maternice. Čistia krv, bojujú proti hemoroidom, na hnačku a zápal čriev.

červená repa (cvikla) – používa sa pri podpornej liečbe ochorení pečene a obličiek. Uľahčuje liečbu chrípky, posilňuje organizmus, utišuje menštruačné bolesti.

V Bratislave, 30.03.2017 pre Natures Aid 

MUDr. Pavel Malovič, PhD., MPH

Primár Kliniky telovýchovného lekárstva v Bratislave

MUDr. Pavel Malovič, PHD, MPH, FMDr je primárom a prednostom Kliniky telovýchovného lekárstva UK v Bratislave a patrí medzi popredných odborníkov na internú a športovú medicínu. Je známy  ako autor mnohých knižných publikácií so zdravotníckou problematikou. V jeho najnovšej knihe Akosi udržať mladosť  sa autor zaoberá problematikou zdravia, zdravého životného štýlu, správneho a vyváženého stravovania a ďalšími faktormi, významne ovplyvňujúcimi kvalitu a dĺžku života človeka.

V tejto rubrike Vám budeme pravidelne prinášať postrehy a rady skúseneho odborníka.

Posted on 07.04.2017 Odporúčania lekára - články... 0 5257

KomentárNapíšte Komentár

Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať