Obchod Natures Aid

Toto je oficiálna stránka Natures Aid SK. Nakupujete u originálneho anglického výrobcu s viac ako 40-ročnou tradíciou.

Ako rýchlo dostanem zásielku?

Zásielky odosielame okamžite – dodanie na druhý deň. Nad 50 € poštovné neplatíte. Ku každej objednávke 1 produkt ako darček.

Telefonické objednávky

Na telefónnom čísle +421 948 014 185 a emailom info@naturesaid.sk .

Rýchla objednávka

Ak si objednáte telefonicky najneskôr do 16:00, vaša objednávka vám bude doručená nasledujúci pracovný deň.

KEDY A AKO UŽÍVAŤ PROBIOTIKÁ.

KEDY A AKO UŽÍVAŤ PROBIOTIKÁ.

Ak sa povie slovo baktéria, väčšinu z nás strasie a predstavíme si pod ňou škodcu zodpovedného za mnohé ochorenia. Predstavíme si, že všetky baktérie v našom tele sú len škodné a zdravý človek by ich tak mal mať vo svojom tele minimum. To ale nie je pravda.

V skutočnosti sa v našom tele nachádzajú aj „dobré baktérie“, ktoré sú pre nás natoľko prospešné, že ich doslova potrebujeme k životu, ich nedostatok by mohol značiť zdravotné problémy a citeľné problémy s trávením, pretože veľká časť týchto prospešných baktérií sa nachádza práve v tráviacom systéme. Ich dostatočné množstvo sa teda podpisuje pod náš pozitívny zdravotný stav- zlepšujú trávenie a posilňujú našu imunitu. A vieme, že počet týchto dobrých baktérií v našom tele sa dá doplniť probiotikami.

Teraz sa určite v duchu pýtate, kedy brat probiotika, z akého dôvodu a kedy je to pre vás vhodné.

  •          Zvyčajne si myslíme, že príjem probiotík má význam hlavne vtedy, ak nám lekár predpíše antibiotiká, v skutočnosti ale toto nemusí byť jediným dôvodom na ich užívanie. Sú prospešné takisto pre ľudí, čo pociťujú problémy s trávením a majú narušenú životosprávu či nezdravý životný štýl. Stres, nedostatok spánku, pravidelná konzumácia polotovarov a obed v rýchlom občerstvení, to je niekoľko faktorov, ktoré podporujú v našom žalúdku prevahu zlých baktérií nad tými dobrými.

V takýchto situáciách je vhodné pribrať ich do našej výživy. A kedy užívať probiotiká?

Ich užívanie môžete spojiť so stravovaním, resp. dať si ich približne vtedy, kedy sa chystáte jesť. Ak ich užijete počas jedenia alebo krátko po jedle, pre ich rozmnoženie vzniká v tele priaznivejšie prostredie.  A ľudia, čo zvyknú brať probiotiká za účelom posilnenia imunity, by ich ideálne mali užiť vo večerných hodinách.

Určite ste už aj vy niekedy na odporučenie svojho lekára užívali antibiotiká. A tieto majú tendenciu liečiť, hoci sú s nimi spájané aj vedľajšie účinky- je to spôsobené tým, že antibiotikum neničí v tele iba zlé baktérie, ale takisto aj tie prospešné. Aj vtedy je vhodné zapojiť probiotikum. Vzniká nám však otázka, ako užívať probiotiká s antibiotikami.

  •          Nie je odporučené prijímať ich naraz. Probiotiká je lepšie užiť 2 až 3 hodiny po užití antibiotík a zajesť ich niečím ľahkým- napr. malým jogurtom alebo ovocím.

Ako dlho užívať probiotiká závisí od konkrétneho dôvodu užívania. Ak tento súvisí s užívaním antibiotík, doba je relatívne krátka (ešte aspoň 1 a 2 týždne po vysadení antibiotík). Doba užívania býva spravidla dlhšia, ak si s probiotikami regulujeme rovnováhu črevnej mikroflóry. A keď chcete vedieť, ktoré probiotika sú najlepšie, kvalitné produkty ponúka špecializovaný probiotický rad Natures Aid.

Posted on 20.07.2021 22186
Porovnať 0
Pred.
Ďalší

Žiadny produkt

Bude upresnené Doručenie
0,00 € Celkom

Objednať